Saldžioji paprika, įdaryta jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Saldžioji paprika, įdaryta jautiena

Įdarytos daržovės laikomos tradiciniu Moldovos, Rumunijos ir Bulgarijos virtuvės patiekalu. Ypač populiarios įdarytos cukinijos, baklažanai, kopūstai, pomidorai, bulvės, moliūgai, vynuogių lapai, bet paprikos. Tai nestebina, nes pagal savo formą ji tarsi sukurta šiam patiekalui. Šiuo atveju naudojami labai įvairūs įdarai - įvairių rūšių malta mėsa, grūdai, žolelės, riešutai. Be to, įdarytas paprikas mėgsta namų šeimininkės dėl galimybės iš anksto pasiruošti pusgaminių pavidalu ir pasibaigus darbo dienai greitai susirinkti ant stalo.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
135 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Saldžioji paprika, įdaryta jautiena Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, naudodami sietelį. Užvirinkite vandenį ir mirkykite ryžius 15 minučių, tada dar kartą nuplaukite. Supjaustykite morkas ir svogūnus, supilkite juos į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite, kol taps auksiniai. Sumaišykite visus įdarui skirtus produktus: maltą mėsą, paruoštus ir nuplautus ryžius, pakepintas morkas ir svogūnus, susmulkintą česnaką ir žoleles, druską, pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Saldžioji paprika, įdaryta jautiena Žingsnis 2
Į verdantį vandenį suberkite paprikas, išvalytas nuo kotelių ir sėklų, ir uždenkite dangčiu. Virkite 2-3 minutes, tada išimkite iš vandens ir leiskite atvėsti. Įdarykite paprikas paruoštu įdaru ir vertikaliai sudėkite jas į gilią keptuvę arba katilą.

Žingsnis 3

Saldžioji paprika, įdaryta jautiena Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: sutarkuokite pomidorus, nuluptus nuo kietos plonos odelės. Į pomidorus, druską ir prieskonius supilkite grietinėlę ir maždaug 2,5 puodelio / 700 ml vandens. Šį mišinį atsargiai supilkite ant paprikų, uždenkite keptuvę dangčiu ir pastatykite ant ugnies. Virkite ant labai mažos ugnies apie 90 minučių. Stebėkite, kad vanduo neišvirtų per anksti ir paprikos nesudegtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos