Publikavimo data: 2024-06-09
Saldžioji paprika, įdaryta jautiena
Įdarytos daržovės laikomos tradiciniu Moldovos, Rumunijos ir Bulgarijos virtuvės patiekalu. Ypač populiarios įdarytos cukinijos, baklažanai, kopūstai, pomidorai, bulvės, moliūgai, vynuogių lapai, bet paprikos. Tai nestebina, nes pagal savo formą ji tarsi sukurta šiam patiekalui. Šiuo atveju naudojami labai įvairūs įdarai - įvairių rūšių malta mėsa, grūdai, žolelės, riešutai. Be to, įdarytas paprikas mėgsta namų šeimininkės dėl galimybės iš anksto pasiruošti pusgaminių pavidalu ir pasibaigus darbo dienai greitai susirinkti ant stalo.
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, naudodami sietelį. Užvirinkite vandenį ir mirkykite ryžius 15 minučių, tada dar kartą nuplaukite. Supjaustykite morkas ir svogūnus, supilkite juos į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite, kol taps auksiniai. Sumaišykite visus įdarui skirtus produktus: maltą mėsą, paruoštus ir nuplautus ryžius, pakepintas morkas ir svogūnus, susmulkintą česnaką ir žoleles, druską, pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į verdantį vandenį suberkite paprikas, išvalytas nuo kotelių ir sėklų, ir uždenkite dangčiu. Virkite 2-3 minutes, tada išimkite iš vandens ir leiskite atvėsti. Įdarykite paprikas paruoštu įdaru ir vertikaliai sudėkite jas į gilią keptuvę arba katilą.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: sutarkuokite pomidorus, nuluptus nuo kietos plonos odelės. Į pomidorus, druską ir prieskonius supilkite grietinėlę ir maždaug 2,5 puodelio / 700 ml vandens. Šį mišinį atsargiai supilkite ant paprikų, uždenkite keptuvę dangčiu ir pastatykite ant ugnies. Virkite ant labai mažos ugnies apie 90 minučių. Stebėkite, kad vanduo neišvirtų per anksti ir paprikos nesudegtų.
Kategorijos