Publikavimo data: 2024-05-25
Salotos "Vėžlys" su vištiena ir obuoliais
Populiarios salotos "Želvelė" su vištiena, obuoliais ir graikiniais riešutais. Toks patiekalas papuoš bet kokį šventinį stalą. Ypač salotos patiks vaikams, nes jos įdomiai atrodo. Visi produktai salotoms gaminti yra gana paprasti. Jei nemėgstate graikinių riešutų, galite vartoti bet kokius riešutus pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Virtą vištienos filė supjaustykite 5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Kietai virtus vištų kiaušinius perpjaukite per pusę. Vieną pusę atidėkite papuošimui. Likusios trys puselės bus dedamos į salotų vidų. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus sutarkuokite smulkia tarka, o trynius sutrinkite.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite ropę.
Žingsnis 5
Stambiai sutarkuokite obuolį.
Žingsnis 6
Graikinius riešutus sutrinkite trintuvu, grūstuvu arba peiliu.
Žingsnis 7
Dabar galite pradėti ruošti salotas. Visi ingredientai bus išdėstyti sluoksniais. Lėkštėje išdėliokite salotų lapus - tai bus mūsų "vėžliuko" pagrindas. Geriausia imti ažūrinių rūšių salotas, labiau panašias į žolę. Ant lapų dėkite tarkuotus baltymus apskritimo forma. Aptepkite baltymus majonezu.
Žingsnis 8
Tada visus ingredientus sudėkite sluoksniais tokia tvarka: vištiena, svogūnai, obuoliai, sūris, sūris, trynys. Kiekvieną sluoksnį ištepkite majonezu. Paskutinio sluoksnio - graikinių riešutų - tepti nereikia.
Žingsnis 9
Belieka tik papuošti salotas. Majonezu nupieškite šešiakampį tinklelį, imituojantį kriauklę. Iš putpelių kiaušinių puselių padarykite kojas, o iš vištų kiaušinių puselių - galvą. Iš dviejų juodųjų pipirų žirnelių padarykite akis.
Žingsnis 10
Salotos "Vėžliukas" su vištiena ir obuoliais paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos