Publikavimo data: 2024-04-28
Šiltos vištienos kepenėlių salotos
Puikus švelnių vištienos kepenėlių derinys su saldžiomis kriaušėmis, traškiais salotų lapais ir sūriu.
Žingsnis 1
Kepenų gabalėlius pamerkite į miltų ir džiovintų bazilikų mišinį. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje šiek tiek aliejaus po 2-3 min. iš kiekvienos pusės. Švelniai pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Supjaustykite kriaušę ne itin plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Sumaišykite šaukštą medaus su 3 šaukštais vandens. Kepkite kriaušę šiame mišinyje 3-4 minutes, kol ji taps auksinė.
Žingsnis 4
Lėkštėse išdėliokite salotų lapus, vištienos kepenėlių gabalėlius ir keptų kriaušių skilteles.
Žingsnis 5
Sūrį supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į salotas.
Žingsnis 6
Paruoškite padažą: sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Užpilkite padažą ant salotų ir pabarstykite smulkintais riešutais. Pagardinkite pipirais ir iš karto patiekite.
Kategorijos