Publikavimo data: 2024-06-09
Skanios įdarytos paprikos su Basmati ryžiais
Įdarytos paprikos yra paprastas ir skanus Artimųjų Rytų patiekalas, turintis savito žavesio. Basmati ryžiai ir vištienos bei jautienos maltos mėsos mišinys šį patiekalą paverčia itin neįprastu ir netgi išskirtiniu, tiesiogine prasme suteikdami naują gyvenimą klasikiniam mėgstamam receptui.
Žingsnis 1
Atsargiai nupjaukite paprikų kepurėles ir peiliu išskobkite sėklas, nepažeisdami sienelių. Susmulkinkite svogūną, sutarkuokite morką ir išspauskite česnaką per specialų presą.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite morkas, česnakus ir svogūnus, kol jie apskrus. Tada kepsnius sumaišykite su abiejų rūšių malta mėsa.
Žingsnis 3
Į kepintas daržoves ir maltą mėsą suberkite smulkintas petražoles, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, tada į keptuvę suberkite ryžius. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisas įdaras.
Žingsnis 4
Paruoštas paprikas pripildykite įdaro, uždenkite dangteliais ir sudėkite į puodą. Sumaišykite pomidorų pastą ir pusę puodelio vandens ir užpilkite padažą ant paprikų.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ ir įdėkite į ją dangčiu uždengtą skardą su paprikomis. Kepkite įdarytas paprikas apie 90 minučių. Jei reikia, pailginkite laiką nekeisdami temperatūros.
Kategorijos