Publikavimo data: 2024-03-28
Sriuba su grybais ir vištiena
Jei seniai norėjote pasigaminti sočią, bet švelnią tyrės sriubą, prieš jus puikus receptas - tyrės sriuba su grybais ir vištiena. Sultinga kepta vištiena bus pagrindinis ingredientas tarp klasikinio sriuboms skirto daržovių rinkinio - bulvių, morkų ir svogūnų. Daržovėse yra sudėtinių sveikų angliavandenių, dėl kurių jos iš organizmo pašalina visus toksinus ir nuodus. Grybuose gausu baltymų, todėl sriuba bus dar sotesnė.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Šviežias morkas stambiai supjaustykite apvaliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Vištienos filė supjaustykite atsitiktiniais, ne itin dideliais gabalėliais.
Žingsnis 7
Supjaustytas daržoves ir česnaką sudėkite į puodą, kad užvirtų, supilkite vandenį ir palikite ant ugnies, kol užvirs.
Žingsnis 8
Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir retkarčiais apversdami kepkite krūtinėlės filė, kol iškeps.
Žingsnis 9
Išimkite iš keptuvės apkeptą vištieną ir sudėkite grybus, kepkite retkarčiais pamaišydami, kol apskrus.
Žingsnis 10
Į puodą su daržovėmis sudėkite pakepintus grybus ir toliau virkite sriubą ant mažesnės nei vidutinės ugnies.
Žingsnis 11
Į sriubą suberkite tarkuotą sūrį ir grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir maltų pipirų, išmaišykite, pašildykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 12
Sriubą šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite trintuvu iki vientisos tyrės. Sudėkite virtą vištienos filė. Sriuba paruošta!
Kategorijos