Publikavimo data: 2024-04-02
Žiemai skirtos įdarytos paprikos
Įdarytos paprikos stiklainyje - neįprastas ir labai skanus žiemos patiekalas. Vasaros derliaus nuėmimo laikotarpiu verta pagalvoti apie konservavimą. Pagal žiemai skirtų įdarytų paprikų receptą daržoves reikia marinuoti. Konservuotos paprikos - tai būdas apsirūpinti vitaminingais maisto produktais.
Žingsnis 1
Paruoškite paprikas. Išimkite iš paprikų sėklas ir odeles. Paprikas blanširuokite verdančiame vandenyje 3 minutes. Išimkite ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Gilioje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūną, kol jis pusiau iškeps, supilkite morkas. Maišydami kepkite, kol suminkštės. Sudėkite kopūstus, įberkite druskos ir uždengę keptuvę troškinkite 10-15 min. Pagal skonį pagardinkite pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Sudėkite pomidorus į puodą ir užvirinkite. Suberkite druską, papriką, lauro lapą ir virkite 15 minučių. Smulkiai supjaustykite petražoles, suberkite į puodą ir pavirkite 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Įdarykite paprikas ir troškinkite. Įdarykite paprikas faršu ir tvirtai jas sutvirtinkite. Būkite atsargūs, kad nepažeistumėte paprikų vientisumo. Įdarytas paprikas sudėkite į puodą arba keptuvę. Sudėkite įdarą, užkaitinkite, užvirinkite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Uždenkite paprikas. Išvirusias paprikas su padažu sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir leiskite konservams atvėsti.
Kategorijos