Publikavimo data: 2024-06-08
Ant grotelių kepta lašiša su laimu ir rozmarinu
Lašišos kepsniai idealiai tinka kepti ant grotelių: paprastai jie būna nedideli ir lengvai apverčiami, lašišos mėsa yra tanki, tačiau, kitaip nei mėsos kepsniai, lengvai ir greitai iškepa ant grotelių. Prieš marinavimą žuvies kvapą galima pakeisti maloniu prieskoninių žolelių ir prieskonių aromatu, o lašišos skonis tampa intensyvesnis.
Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Mikseriu susmulkinkite petražoles, česnaką ir rozmarino šakeles. Sudėkite žoleles iš blenderio į dubenį ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi, laimo sultimis, pipirais ir jūros druska. Į paruoštą marinatą sudėkite lašišos kepsnius ir išmaišykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų ant žuvies. Palikite lašišą marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Kepkite kepsnius ant grotelių. Kol lašiša marinuojama, įkaitinkite kepsninę. Paruoštus kepsnius tolygiai išdėliokite ant grilio grotelių taip, kad jie nesiliestų vienas su kitu. Kepkite lašišą 3-4 minutes, apverskite ant kitos pusės ir kepkite dar 3-4 minutes.
Kategorijos