Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su rozmarinu
Norėdami pagaminti pikantišką prancūzišką bagetę, į tešlą galite įdėti alyvuogių ir rozmarino. Duona įgaus ypatingą aromatą ir malonų skonį. Rozmarinas kaip prieskonis paplitęs ne tik Prancūzijoje, bet ir Portugalijoje, Anglijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Graikijoje. Džiovintų žolelių šiandien galima rasti bet kuriame prekybos centre. Taigi paruošti bagetę su rozmarinais nebus sunku.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite cukrų, druską, mieles, rozmariną ir vandenį. Suberkite miltus ir alyvuogių aliejų. Užminkykite minkštą tešlą. Suformuokite iš tešlos rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palaikykite šiltai 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Iškepkite bagetes su rozmarinais. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kol orkaitė įkaista, iš tešlos suformuokite bagetes. Padalykite tešlą į keturias dalis ir iškočiokite į storas dešreles. Kepimo skardą išklokite popieriumi ir pabarstykite miltais. Sudėkite gabalėlius ant skardos. Viršų patepkite alyvuogių aliejumi ir padarykite negilius įstrižus įpjovimus. Uždenkite rankšluosčiu. Kepkite 30-35 minutes.
Kategorijos