Publikavimo data: 2024-05-19
Baltyminiai peltakiai
Profiterolės - tai nedidelio dydžio prancūziški kulinarijos gaminiai. Jie gaminami iš choux tešlos ir pripildomi įvairiais įdarais. Pavyzdžiui, žuvimi, sūriu arba grietinėle. Saldūs baltyminiai profiteroliai būna labai skanūs ir tinka kasdieniam arbatos vakarėliui ar šventiniam stalui. Receptas gana paprastas. Profiterolėms su baltyminiu kremu gaminti geriau rinktis didelius šviežius kiaušinius. Šviežias kiaušinis, įdėtas į vandenį, nuskęs į dugną, o pasenęs kiaušinis plūduriuos.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą baltyminiams peltakiukams. Kubeliais supjaustytą sviestą sudėkite į vidutinio dydžio puodą, supilkite vandenį, druską ir cukrų. Išmaišykite, kad susimaišytų. Pastatykite ant ugnies ir maišydami užvirinkite. Iš karto supilkite visus miltus ir stipriai išmaišykite šaukštu, kad susidarytų gumuliukas. Palikite ant ugnies 1 minutę. Ant keptuvės dugno turėtų susidaryti šviesus sluoksnis. Tai reiškia, kad drėgmės perteklius išgaravo.
Žingsnis 2
Nuimkite nuo ugnies. Palaukite, kol mišinys atvės iki 40 ℃, tai yra šiltas. Į tešlą įmuškite vieną kiaušinį, išmaišykite. Tada kitą, vėl išmaišykite. Tęskite, kol visi kiaušiniai visiškai įsigers į tešlą.
Žingsnis 3
Iškepkite profiteroles. Tešla pripildykite konditerinį maišelį. Spauskite ją ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir formuokite rutuliukus. Dėkite į 200 ℃ orkaitę. Po 15 minučių sumažinkite temperatūrą iki 180 ℃ ir kepkite dar 20 minučių. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, kad profiteroles atvėstų.
Žingsnis 4
Kol profiteroles atvės, paruoškite kremą. Plakite baltymus mikseriu, palaipsniui įmaišydami cukrų, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 5
Baigti ruošti profiteroles su baltyminiu kremu. Peiliu padarykite po nedidelę skylutę kiekvienoje peleninėje. Į švarų konditerinį maišelį įdėkite kremo ir juo pripildykite pyragėlius.
Kategorijos