Burokėlių kepinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Burokėlių kepinys

Velykų kuličas be mielių yra idealus pasirinkimas geros mitybos šalininkams. Dėl kefyro ir geriamosios sodos tešla tampa puri ir nesusigeria, o kepiniai būna labai skanūs. Kulich įdarui galima vartoti sultenių. Geriau rinktis saldžias veisles, be sėklų. Tešlai geriausiai tinka naminis sviestas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
294 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
50 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Burokėlių kepinys Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į gilų dubenį ir šiek tiek pašildykite. Nuimkite nuo ugnies, supilkite sodą. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Į sviestą suberkite cukrų ir citrinos žievelę. Supilkite vanilinį cukrų. Sumaišykite su kefyru. Supilkite miltus, suberkite sultenes ir išmaišykite. Tešla turi būti vidutinio tirštumo. Vienkartines popierines formeles pripildykite 2/3 tešlos.

Žingsnis 2

Burokėlių kepinys Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Sudėkite formeles su tešla ant kepimo skardos ir 30 min. pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių Celsijaus orkaitę. Išimkite paruoštus pyragaičius ir atvėsinkite.

Žingsnis 3

Burokėlių kepinys Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukraus pudrą ir citrinos sultis. Išmaišykite. Papuoškite pyragėlius glajumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos