Publikavimo data: 2024-04-28
Burokėlių kepinys
Velykų kuličas be mielių yra idealus pasirinkimas geros mitybos šalininkams. Dėl kefyro ir geriamosios sodos tešla tampa puri ir nesusigeria, o kepiniai būna labai skanūs. Kulich įdarui galima vartoti sultenių. Geriau rinktis saldžias veisles, be sėklų. Tešlai geriausiai tinka naminis sviestas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į gilų dubenį ir šiek tiek pašildykite. Nuimkite nuo ugnies, supilkite sodą. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Į sviestą suberkite cukrų ir citrinos žievelę. Supilkite vanilinį cukrų. Sumaišykite su kefyru. Supilkite miltus, suberkite sultenes ir išmaišykite. Tešla turi būti vidutinio tirštumo. Vienkartines popierines formeles pripildykite 2/3 tešlos.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Sudėkite formeles su tešla ant kepimo skardos ir 30 min. pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių Celsijaus orkaitę. Išimkite paruoštus pyragaičius ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukraus pudrą ir citrinos sultis. Išmaišykite. Papuoškite pyragėlius glajumi.
Kategorijos