Publikavimo data: 2024-05-01
Cukinijų ikrai keptuvėje
Cukinijų ikrai keptuvėje - tai nepaprastai skanus keptų daržovių gabalėlių paruošimas. Cukinijų ikrai ruošiami keptuvėje su augaliniu aliejumi. Recepto ingredientų sąraše - šviežios sezoninės daržovės: cukinija, morkos, svogūnai, pomidorai, česnakai. Tai ištisas naudingų medžiagų lobynas, kurį greitai apkepus ir konservavus galima išsaugoti žiemai. Cukinijų ikrai yra mažai kaloringas ir lengvai virškinamas produktas, populiarus tarp besilaikančiųjų dietų.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje aukštais kraštais augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus. Po 2-3 minučių sudėkite morkas. Kepkite 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Į keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytą cukiniją, maišydami kepkite 3-5 min. Į keptuvę sudėkite pomidorus.
Žingsnis 2
Paruoškite ikrus. Į daržoves suberkite druską, cukrų, pipirus, lauro lapą ir pomidorų pastą. Išmaišykite ir troškinkite 35-40 minučių. Daržoves sutrinkite į tyrę naudodami blenderį. Ikrus pašildykite ant silpnos ugnies iki virimo, supilkite actą, išmaišykite, perpilkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Konservus apvyniokite antklode, kol visiškai atvės. Cukinijų ikrus laikykite vėsioje patalpoje.
Kategorijos