Publikavimo data: 2024-06-22
Ešeriai pergamente ir druskoje orkaitėje
Kepimas druskoje - neįprastas žuvies kepimo būdas. Pasak legendos, jį išrado italų žvejai. Pats receptas gana paprastas: šviežia upės ar jūros žuvis iš visų pusių storai apvoliojama druskoje (gaunamas savotiškas "apvalkalas") ir kepama. Žuvis būna labai sultinga ir skani! Siūlome jums paruošti ešerį šiuo būdu. Tradiciškai žuvis tokiam patiekalui nevaloma, galite tai padaryti ir jūs. Tačiau šiame recepte siūlome ešerį iš dalies išvalyti.
Žingsnis 1
Žuvies vidų įtrinkite džiovintais česnakais ir įdėkite nedidelį ryšulėlį krapų.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite druską, kiaušinių baltymus ir vandenį. Viską išmaišykite. Mišinys turi būti panašus į purų sniegą.
Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite pergamento lakštu. Pusę druskos mišinio paskleiskite ant pergamento ir išlyginkite. Ant druskos pagalvėlės sudėkite ešerius. Užberkite žuvį likusia druska ir viską gerai prispauskite. Žuvį suvyniokite į pergamentą.
Žingsnis 4
Paskui sūdytus ešerius 30 minučių pašaukite į orkaitę. Likus 10 minučių iki paruošimo atidarykite pergamentą, kad druskos plutelė išdžiūtų. Išimkite ešerį iš orkaitės ir palikite 10 minučių šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 5
Atsargiai sulaužykite druskos plutą ir išimkite ešerį. Padėkite žuvį į lėkštę. Patiekalą papuoškite vyšniniais pomidorais ir smulkintais krapais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos