Publikavimo data: 2024-06-08
Gardūs koldūnai su avietėmis
Varenyky su avietėmis yra nacionalinis ukrainiečių virtuvės patiekalas. Šis patiekalas turi specifinį saldų poskonį. Varenyky su avietėmis yra išskirtinis desertas. Patiekalas gali būti patiekiamas kaip desertas arba kaip pietų patiekalas. Vareniki būna labai švelnūs, kvapnūs ir skanūs.
Žingsnis 1
Paimkite dubenėlį ir supilkite į jį kefyrą. Tada įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir 1 šaukštelį cukraus.
Žingsnis 2
Tada suberkite miltus ir suberkite juos į dubenį. Šaukštu išminkykite tešlą. Taip pat į tešlą įpilkite augalinio aliejaus ir leiskite tešlai pastovėti.
Žingsnis 3
Sumaišykite miltus su soda ir supilkite ant stalo. Supilkite tešlą ir minkykite, kol taps elastinga. Suimkite tešlą į gumulą ir uždenkite maistine plėvele. Palikite 15-20 minučių pailsėti.
Žingsnis 4
Imkite tešlą, iškočiokite ploną sluoksnį ir formelėmis išpjaukite apskritimus. Sudėkite įdarą ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 5
Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies, kol užvirs. Tada pasūdykite ir sudėkite koldūnus. Virkite juos 4 minutes. Kai koldūnai bus paruošti, sudėkite juos į lėkštę ir užpilkite ištirpintu sviestu.
Kategorijos