Publikavimo data: 2024-06-08
Gausus maltinukas su malta mėsa
Mantas yra Azijos virtuvės patiekalas. Patiekalas paprastas, lengvas ir kupinas įvairių skonių. Patiekalo išskirtinumas - jo įdaras. Jis tinka šeimos vakarienei. Įdaras savo sultimis įsigeria į tešlą, todėl patiekalas turi sultingą ir įdomų poskonį. Patiekalo forma labai neįprasta ir patogi.
Žingsnis 1
Paimkite dubenį ir įpilkite į jį vandens. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir druską. Gerai išmaišykite ir užminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 10-15 minučių. Kiaulieną ir jautieną sumalkite mėsmale.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Į maltą mėsą sudėkite svogūnus ir bulves. Įberkite druskos, juodųjų ir raudonųjų pipirų, įpilkite šiek tiek šalto vandens. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į kelias dalis ir plonai iškočiokite. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite įdaro ir formuokite mantas.
Žingsnis 4
Suklijuokite dvi priešingas apskritimo puses centre taip, kad susidarytų išilginė linija. Tada laisvų kraštų vidurį priklijuokite statmenai linijai, o gautas "ausis" sujungkite poromis ir sutvirtinkite kraštus. Gausite uždarą mantą.
Žingsnis 5
Į slėginę viryklę įdėkite suformuotą mantą. Garinkite 40-45 minutes.
Kategorijos