Graikiška lazanija su filo tešla pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Graikiška lazanija su filo tešla

Filo tešla - nuostabus Viduržemio jūros regiono virtuvės išradimas. Iš jos gaminama dauguma subtiliausių turkiškų ir graikiškų desertų. Ar atpažįstate ploną, traškią tešlą, kurią matėte gaminant baklavą? Taip, tai fillo tešla. Ji tokia plona, kad jos pavadinimas išvertus iš graikų kalbos reiškia "lapas". Dažniausiai ji naudojama desertams gaminti, tačiau iš jos galima pagaminti ir ką nors kita, pavyzdžiui, lazaniją. Lazanija su fillo tešla yra lengvos, dribsnių ir oro konsistencijos, o skonis - subtilus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
245 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Graikiška lazanija su filo tešla Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Svogūną ir česnaką 2 min. pakepinkite augaliniame aliejuje, sudėkite maltą mėsą, druską, pipirus ir viską kepkite apie 5-7 min. Tada supilkite pomidorų sultis ir 15 minučių troškinkite uždengę dangčiu.

Žingsnis 2

Graikiška lazanija su filo tešla Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Miltus supilkite į puodą ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, sudėkite sviestą, pieną ir nuolat maišydami virkite padažą, kol sutirštės. Nuimkite padažą nuo ugnies.

Žingsnis 3

Graikiška lazanija su filo tešla Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją. Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi, ant lazanijos viršaus uždėkite fillo tešlos lakštą, tada pusę maltos mėsos. Tada uždėkite kitą fillo tešlos lakštą ir likusią pusę maltos mėsos. Uždenkite fillo tešla, užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Dėkite lazaniją į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos