Publikavimo data: 2024-05-26
Graikiška lazanija su filo tešla
Filo tešla - nuostabus Viduržemio jūros regiono virtuvės išradimas. Iš jos gaminama dauguma subtiliausių turkiškų ir graikiškų desertų. Ar atpažįstate ploną, traškią tešlą, kurią matėte gaminant baklavą? Taip, tai fillo tešla. Ji tokia plona, kad jos pavadinimas išvertus iš graikų kalbos reiškia "lapas". Dažniausiai ji naudojama desertams gaminti, tačiau iš jos galima pagaminti ir ką nors kita, pavyzdžiui, lazaniją. Lazanija su fillo tešla yra lengvos, dribsnių ir oro konsistencijos, o skonis - subtilus.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Svogūną ir česnaką 2 min. pakepinkite augaliniame aliejuje, sudėkite maltą mėsą, druską, pipirus ir viską kepkite apie 5-7 min. Tada supilkite pomidorų sultis ir 15 minučių troškinkite uždengę dangčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Miltus supilkite į puodą ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, sudėkite sviestą, pieną ir nuolat maišydami virkite padažą, kol sutirštės. Nuimkite padažą nuo ugnies.
Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją. Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi, ant lazanijos viršaus uždėkite fillo tešlos lakštą, tada pusę maltos mėsos. Tada uždėkite kitą fillo tešlos lakštą ir likusią pusę maltos mėsos. Uždenkite fillo tešla, užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Dėkite lazaniją į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Kategorijos