Publikavimo data: 2024-09-16
Gražūs ir saldūs imbieriniai meduoliai su glajumi
Gražūs ir beprotiškai saldūs meduoliai yra tinkamas desertas Kalėdų išvakarėse. Paruošti šį skanėstą nėra taip sunku, jei žinote teisingą gaminimo technologiją, žingsnis po žingsnio laikotės recepto ir puošdami konditerijos gaminius pasitelkiate fantaziją. Glajų ant karštų meduolių reikia tepti kuo greičiau, nes po 5-10 minučių jis sukietės.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Į nedidelį puodą supilkite medų, cukrų, imbierą, cinamoną, kakavą ir muskatą. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir kaitinkite, kol medus pradės putoti, o gautas mišinys taps vientisas ir vienalytis.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą ir iškepkite meduolius. Neatvėsusią masę supilkite į kitą dubenį, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir kepimo miltelius, kokoso drožles ir dar kartą gerai išmaišykite. Ant stalo pabarstykite miltų ir gerai išminkykite tešlą. Kai ji nebelips, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 60 minučių nusiųskite į šaldytuvą. Tada tešlą iškočiokite iki 5 mm ir formelėmis išpjaukite įvairias formas. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Išplakite kiaušinių baltymus, suberkite cukraus pudrą ir maišykite mikseriu nedideliu greičiu, kol jie taps minkšti. Padalykite glajų į kelias dalis ir kiekvieną dalį sumaišykite su skirtingais dažikliais.
Žingsnis 4
Papuoškite gaminius. Į konditerinius maišelius paskirstykite glajų ir juo papuoškite karštus meduolius.
Kategorijos