Grietinės panna cotta pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Grietinės panna cotta

Virtas kremas, arba panna cotta, yra tradicinis itališkas desertas. Jis buvo išrastas prieš kelis šimtmečius Pjemonte. Šiandien panna cotta galima paragauti beveik bet kurioje Italijos kavinėje ar restorane. Italai pageidauja desertą gaminti tik pagal tradicinį receptą. Tuo tarpu geriausi pasaulio virėjai jau seniai sukūrė panna cotta su įvairiais skoniais ir ingredientais. Švelni ir skani panna cotta gaunama ne tik iš grietinėlės, bet ir iš grietinės. Tiesa, reikia naudoti šiek tiek daugiau želatinos.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, braškės
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.76/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grietinės panna cotta Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Užvirinkite vandenį. Supilkite želatiną. Palikite 5 minutėms, kol ištirps.

Žingsnis 2

Grietinės panna cotta Žingsnis 2
Paruoškite grietinės mišinį. Dubenyje sumaišykite uogienę ir grietinę. Plakite mikseriu iki vientisos masės apie 5-7 minutes.

Žingsnis 3

Grietinės panna cotta Žingsnis 3
Paruoškite mišinį. Sumaišykite grietinės mišinį su pienu ir želatina, atsargiai išmaišykite. Supilkite mišinį į puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir iš karto nukelkite nuo viryklės.

Žingsnis 4

Grietinės panna cotta Žingsnis 4
Paruoškite panna cotta. Į blynelius supilkite dar skystą panna cotta. Dėkite į šaldytuvą 5 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos