Publikavimo data: 2024-04-17
Grietinės panna cotta
Virtas kremas, arba panna cotta, yra tradicinis itališkas desertas. Jis buvo išrastas prieš kelis šimtmečius Pjemonte. Šiandien panna cotta galima paragauti beveik bet kurioje Italijos kavinėje ar restorane. Italai pageidauja desertą gaminti tik pagal tradicinį receptą. Tuo tarpu geriausi pasaulio virėjai jau seniai sukūrė panna cotta su įvairiais skoniais ir ingredientais. Švelni ir skani panna cotta gaunama ne tik iš grietinėlės, bet ir iš grietinės. Tiesa, reikia naudoti šiek tiek daugiau želatinos.
Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Užvirinkite vandenį. Supilkite želatiną. Palikite 5 minutėms, kol ištirps.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinės mišinį. Dubenyje sumaišykite uogienę ir grietinę. Plakite mikseriu iki vientisos masės apie 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite mišinį. Sumaišykite grietinės mišinį su pienu ir želatina, atsargiai išmaišykite. Supilkite mišinį į puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir iš karto nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 4
Paruoškite panna cotta. Į blynelius supilkite dar skystą panna cotta. Dėkite į šaldytuvą 5 valandoms.
Kategorijos