Publikavimo data: 2024-05-20
Įdaryti vištienos blauzdelės
Iš dažniausiai naudojamų produktų galima pagaminti išskirtinį patiekalą, pavyzdžiui, įdarytą vištienos blauzdelę. Receptai neriboja paruošimo būdo: kojas galima kepti orkaitėje arba kepti ant keptuvės, į vištienos faršą dėti sūrio, žolelių ar grybų, naudoti įvairias prieskonių puokštes ir prieskonius. Įdarui geriau imti kietąjį sūrį - pavyzdžiui, "rusišką", "gouda", "maasdam".
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos šlauneles. Nuo blauzdų pašalinkite odą, jei reikia, peiliu. Stenkitės nepažeisti formos vientisumo. Nupjaukite nedidelį kaulo gabalėlį su oda.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Nupjaukite mėsą nuo kaulo ir susmulkinkite ją blenderiu. Keptuvėje su trupučiu saulėgrąžų aliejaus 3-5 min. pakepinkite svogūnus. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, tarkuotą sūrį ir pakepintus svogūnus. Suberkite aitriąją papriką, papriką, juoduosius pipirus ir druską. Įmaišykite grietinę ir česnaką.
Žingsnis 3
Įdarykite blauzdas ir apkepkite jas keptuvėje. Įdaru sandariai pripildykite blauzdos odą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite blauzdas ir kepkite iš visų pusių 3-5 minutes.
Kategorijos