Publikavimo data: 2024-06-08
Kvietinis degtinė be mielių
Samogon iš kviečių be mielių reikalauja daugiau laiko fermentacijai nei pridėjus mielių, tačiau gėrimas gaunamas natūralesnis. Svarbu pasirinkti gerą žaliavą. Ji turi būti aukščiausio malimo laipsnio ir būtinai maistinės paskirties. Cheminių medžiagų buvimą grūduose lengva nustatyti: tereikia užuosti kvapą. Perdirbta žaliava turi aštrų nemalonų kvapą, todėl jos negalima naudoti grūdų sultiniui.
Žingsnis 1
Paruoškite kviečių grūdus. Kruopščiai nuplaukite kviečių grūdus, supilkite juos į didelį indą, užpilkite 3 litrais vandens, suberkite pusę cukraus ir pastatykite į šiltą vietą. Palikite 2-3 dienas. Grūdai turėtų sudygti.
Žingsnis 2
Pasigaminkite užkandį. Kai grūdai sudygsta, į indą įpilkite dar 3 litrus vandens, supilkite likusį cukrų, viską išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 10 dienų.
Žingsnis 3
Baigti ruošti degtinę. Supilkite gautą skiedinį į butelį, ant kaklelio uždėkite antspaudą, pavyzdžiui, guminę pirštinę su skylute. Palikite fermentuotis 7 dienas. Optimali temperatūra yra 18-24 laipsniai. Kai pirštinė nusileis, distiliuokite nuovirą per mėnulio aparatą. Galite naudoti dvigubos distiliacijos metodą. Tada alkoholio stiprumą reguliuokite pagal savo skonį.
Kategorijos