Kvietinis degtinė be mielių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kvietinis degtinė be mielių

Samogon iš kviečių be mielių reikalauja daugiau laiko fermentacijai nei pridėjus mielių, tačiau gėrimas gaunamas natūralesnis. Svarbu pasirinkti gerą žaliavą. Ji turi būti aukščiausio malimo laipsnio ir būtinai maistinės paskirties. Cheminių medžiagų buvimą grūduose lengva nustatyti: tereikia užuosti kvapą. Perdirbta žaliava turi aštrų nemalonų kvapą, todėl jos negalima naudoti grūdų sultiniui.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvietinis degtinė be mielių Žingsnis 1
Paruoškite kviečių grūdus. Kruopščiai nuplaukite kviečių grūdus, supilkite juos į didelį indą, užpilkite 3 litrais vandens, suberkite pusę cukraus ir pastatykite į šiltą vietą. Palikite 2-3 dienas. Grūdai turėtų sudygti.

Žingsnis 2

Kvietinis degtinė be mielių Žingsnis 2
Pasigaminkite užkandį. Kai grūdai sudygsta, į indą įpilkite dar 3 litrus vandens, supilkite likusį cukrų, viską išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 10 dienų.

Žingsnis 3

Kvietinis degtinė be mielių Žingsnis 3
Baigti ruošti degtinę. Supilkite gautą skiedinį į butelį, ant kaklelio uždėkite antspaudą, pavyzdžiui, guminę pirštinę su skylute. Palikite fermentuotis 7 dienas. Optimali temperatūra yra 18-24 laipsniai. Kai pirštinė nusileis, distiliuokite nuovirą per mėnulio aparatą. Galite naudoti dvigubos distiliacijos metodą. Tada alkoholio stiprumą reguliuokite pagal savo skonį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos