Publikavimo data: 2024-06-22
Marinuoti aštrūs grybai
Grybai mėgstami įvairiose šalyse, tačiau Rusijoje iš jų pagaminti patiekalai turi ypatingą reikšmę. Rusijos parduotuvėse labiausiai paplitusi grybų rūšis yra pievagrybiai. Juos galima ruošti įvairiais būdais, tačiau ypač skanūs yra marinuoti aštrūs grybai. Pirkdami rinkitės švarius, tvirtus, nepažeistus, baltos spalvos grybus. Jei nusipirkote ir grybų iš karto neišvirėte, išsaugokite juos. Geriausia grybus laikyti inde su dangčiu, kiekvieną sluoksnį iškloti pergamentu arba popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 1
Išvirkite grybus. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite 500 ml vandens, užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 7 minutes. Tada nusausinkite grybus sietelyje.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į kitą puodą įpilkite 500 ml vandens, supilkite visas paprikas, cukrų, druską ir kalendrą, suberkite česnaką, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 3 minutes. Marinatą atvėsinkite, supilkite actą ir saulėgrąžų aliejų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Užvirinkite grybus. Sudėkite grybus į stiklainius, užpilkite marinatu, uždenkite dangteliais ir palikite marinuotis vėsioje vietoje arba šaldytuve 12 valandų.
Kategorijos