Publikavimo data: 2024-06-16
Mieliniai pyragėliai su mocarela
Mieliniai pyragėliai su mocarela - tai supaprastinta visame pasaulyje garsių osetinų pyragėlių versija. Toks užkandis iš švelnios rudos tešlos su sūriu bus puikus pasirinkimas paprastiems pusryčiams, taip pat atostogoms kaime ar užkandžiams kelionėje. Dėl patogios formos plokštainį lengva pasiimti su savimi, o subtilus skonis dera su beveik visais padažais ir priedais.
Žingsnis 1
1 valgomąjį šaukštą cukraus ir 2 valgomuosius šaukštus miltų ištirpinkite šiltame vandenyje, tada į mišinį supilkite sausų mielių pakelį ir palikite oparą 15-20 minučių, kad pakiltų.
Žingsnis 2
Kol mielės rauginamos, paruoškite būsimų pyragų įdarą. Tam sutarkuokite mocarelos ir bryndzos sūrius ir sumaišykite juos, kad gautųsi vientisas įdaras.
Žingsnis 3
Persijotus miltus sumaišykite su druska. Atskirame inde sumaišykite augalinį aliejų ir grietinę, supilkite gautą oparą ir palaipsniui suberkite miltus, kad gautųsi vientisa tešla.
Žingsnis 4
Palikite šiek tiek pastovėti, tada išminkykite ir dar kartą išminkykite. Padalykite tešlą į 9 rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną paplotėlį ir į jo vidurį dėkite iš anksto paruoštą įdarą. Susukite tešlą, apverskite ją ir iškočiokite į ploną blyną.
Žingsnis 5
Paruoštas tortilijas kepkite karštoje keptuvėje, kol abi pusės taps auksinės. Iškepusias tortilijas iš karto patepkite sviestu ir sudėkite vieną ant kitos.
Kategorijos