Publikavimo data: 2024-09-21
Naminė šavarma keptuvėje
Per pastaruosius du dešimtmečius daugelyje pasaulio miestų, ypač tose vietose, kur gausu turistų ar lankosi daug žmonių, šavarma tiesiog užvaldė gatvės maisto rinką. Beveik kiekvienas žmogus bent kartą gyvenime yra ragavęs šavarmos ir tik nedaugelis gali pasakyti, kad ji jam nepatinka. Tačiau tokį patiekalą galima pasigaminti namuose savo rankomis, svarbiausia žinoti, nuo ko pradėti.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių apkepkite vištienos filė. Kepdami įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Žingsnis 2
Virtą vištienos filė, pomidorą ir marinuotą agurką supjaustykite griežinėliais, o kopūstą smulkiai supjaustykite. Padažą paruošite sumaišydami majonezą ir kečupą. Jei reikia, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Ant darbinio paviršiaus išskleiskite pitos duonos lakštą ir užtepkite ant jo padažą, nedidelį įdubimą darydami nuo krašto. Ant viršaus uždėkite ploną sluoksnį kopūstų, tada pomidorų ir agurkų ir galiausiai vištienos filė. Suvyniokite vyniotinį ir kepkite jį ant sausos keptuvės iš abiejų pusių, kol pita šiek tiek apskrus.
Kategorijos