Publikavimo data: 2024-06-11
Pomidorai su žieminiais kopūstais
Neįmanoma įsivaizduoti rusų virtuvės be pasiruošimo žiemai. Juose yra pagrindinis vitaminų šaltinis, kurių mums reikia žiemos šaltyje. Labai dažnai gaminiams naudojami pomidorai ir kopūstai. Pomidorus galima derinti su įvairiais marinatais ir daržovėmis. Konservuotų kopūstų nauda žmogaus organizmui yra didžiulė. Juose yra daug vitamino C, kuris labai naudingas odai, dantims ir visiems medžiagų apykaitos procesams!
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus ant pjaustymo lentos. Tada sutarkuokite nuluptas morkas ir plonais griežinėliais susmulkinkite česnako skilteles.
Žingsnis 2
Ant dujų užkaiskite puodą su vandeniu, įdėkite lauro lapą, druskos, cukraus, juodųjų pipirų žirnelių. Užvirus įpilkite reikiamą kiekį acto.
Žingsnis 3
Ant paruošto stiklainio dugno sudėkite česnakus ir petražoles. Tada uždėkite sluoksnį susmulkintų kopūstų, o ant viršaus - du pomidorus.
Žingsnis 4
Užpildykite stiklainį kopūstais iki 2/3 jo aukščio, įdėkite dar 2 pomidorus. Į stiklainį sudėkite tarkuotas morkas, česnaką ir lauro lapą.
Žingsnis 5
Užpildykite stiklainį kopūstais iki viršaus ir užpilkite paruoštu marinatu.
Žingsnis 6
Uždenkite stiklainį dangteliu ir padėkite į šaldytuvą 3 dienoms. Po stiklainiu padėkite lėkštę, nes fermentacijos proceso metu iš stiklainio išsilies perteklius ir putos. Paruošta!
Kategorijos