Publikavimo data: 2024-06-08
Sama su vištiena, grybais ir bulvėmis orkaitėje
Samsa - iš Vidurinės Azijos kilęs patiekalas, kuris laikui bėgant įgavo daugybę įdaro formų ir variantų. Samsa kepama darbo ir švenčių dienomis ir patiekiama su įvairiomis salotomis ir padažais. Siūlome kepti samsą su vištiena, grybais ir bulvėmis pagal žingsnis po žingsnio pateiktą receptą. Šie ingredientai gerai dera tarpusavyje, todėl patiekalas yra sotus ir labai skanus. Tešlą galima pasigaminti iš anksto, įdėti į šaldiklį ir naudoti pagal poreikį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite persijotus miltus, supilkite šiltą vandenį, sviestą ir druską. Viską išmaišykite ir užminkykite tirštą, vientisą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 40 minučių kambario temperatūroje, kad glitimas išbrinktų.
Žingsnis 2
Išvirkite vištienos krūtinėlę. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, palaukite, kol vanduo užvirs, pasūdykite ir sudėkite į vandenį vištieną. Vištieną virkite, kol ji pusiau išvirs, nusausinkite, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Apkepkite grybus. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite svogūnus, pakepinkite 2-3 minutes ir sudėkite supjaustytus grybus. Išmaišykite ir kepkite 3-4 minutes. Į grybus sudėkite bulvių kubelius, įberkite druskos, pipirų, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos visas skystis. Į daržoves sudėkite vištieną ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Pasigaminkite samosų. Tešlą iškočiokite į 3-4 milimetrų storio lakštą ir supjaustykite kvadratėliais. Į kvadrato vidurį dėkite įdaro, pabarstykite sūriu ir suformuokite trikampį. Kraštus gerai užspauskite.
Žingsnis 5
Paruoškite samosas. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos samosas. Aptepkite kiaušinio tryniu, pabarstykite sezamo sėklomis ir 15-20 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę. Dėkite samosas ant lėkštės ar padėklo ir šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos