Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su bulvėmis
Bulvės vadinamos "antrąja duona", tačiau prireikė daug laiko, kol jos įsitvirtino mūsų šalyje. Iš pradžių ši daržovė buvo laikoma desertu, nes buvo valgoma su cukrumi. Šiandien retas pietų stalas apsieina be bulvių. Šakninėje daržovėje yra daugiau kalio nei banane; daugiau vitamino C nei apelsine; daugiau skaidulinių medžiagų nei obuolyje. Iš šio produkto galima paruošti daugybę patiekalų. Ypač skanūs yra skrebučiai su bulvėmis, kurie puikiai tinka pusryčiams ar pietums.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Bulves sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į gilų indą. Įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Dešreles sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į bulvių masę ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, sudėkite juos į dubenį. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite skrebučius ir juos paruoškite. Ant duonos riekelių užtepkite bulvių mišinio, aptepkite visą jų paviršių ir dėkite į įkaitintą sviestu pateptą keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos, 5-6 minutes uždengę dangčiu. Kepimo pabaigoje nuimkite dangtį ir pakepkite 1 minutę.
Kategorijos