Skrudinta duona su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinta duona su bulvėmis

Bulvės vadinamos "antrąja duona", tačiau prireikė daug laiko, kol jos įsitvirtino mūsų šalyje. Iš pradžių ši daržovė buvo laikoma desertu, nes buvo valgoma su cukrumi. Šiandien retas pietų stalas apsieina be bulvių. Šakninėje daržovėje yra daugiau kalio nei banane; daugiau vitamino C nei apelsine; daugiau skaidulinių medžiagų nei obuolyje. Iš šio produkto galima paruošti daugybę patiekalų. Ypač skanūs yra skrebučiai su bulvėmis, kurie puikiai tinka pusryčiams ar pietums.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Bulves sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į gilų indą. Įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su bulvėmis Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Dešreles sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į bulvių masę ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, sudėkite juos į dubenį. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Skrudinta duona su bulvėmis Žingsnis 3
Suformuokite skrebučius ir juos paruoškite. Ant duonos riekelių užtepkite bulvių mišinio, aptepkite visą jų paviršių ir dėkite į įkaitintą sviestu pateptą keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos, 5-6 minutes uždengę dangčiu. Kepimo pabaigoje nuimkite dangtį ir pakepkite 1 minutę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos