Skrudinta duona su džiovintais pievagrybiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinta duona su džiovintais pievagrybiais

Skrudinta duona su džiovintais pievagrybiais - originalus užkandis darbo dienomis ir švenčių dienomis. Pievagrybiai yra ekologiškiausi iš miško grybų, juose yra vitamino B. Džiovinant jie nepraranda savo naudingųjų savybių, o technologija gana paprasta. Svarbu laikytis kelių taisyklių - grybai turi būti švarūs, be kirmėlių, apatinė grybo kotelio dalis turi būti nupjauta, džiovinti reikia ant sieto arba pakabinus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su džiovintais pievagrybiais Žingsnis 1
Paruoškite grybų ikrus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir lengvai apkepkite šviežius grybus, tada sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol jie taps auksiniai, apie 7 minutes. Pagardinkite druska. Džiovintus grybus sudėkite į puodą, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos skystis. Paruoštus šviežius ir džiovintus grybus sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su džiovintais pievagrybiais Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Ant sausos keptuvės išdžiovinkite duonos riekes. Išdžiūvusias riekes įtrinkite viena česnako skiltele, sudėkite grybų ikrus. Išdėliokite kiaušinių griežinėlius, pabarstykite skrebučius žaliaisiais svogūnais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos