Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su džiovintais pievagrybiais
Skrudinta duona su džiovintais pievagrybiais - originalus užkandis darbo dienomis ir švenčių dienomis. Pievagrybiai yra ekologiškiausi iš miško grybų, juose yra vitamino B. Džiovinant jie nepraranda savo naudingųjų savybių, o technologija gana paprasta. Svarbu laikytis kelių taisyklių - grybai turi būti švarūs, be kirmėlių, apatinė grybo kotelio dalis turi būti nupjauta, džiovinti reikia ant sieto arba pakabinus.
Žingsnis 1
Paruoškite grybų ikrus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir lengvai apkepkite šviežius grybus, tada sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol jie taps auksiniai, apie 7 minutes. Pagardinkite druska. Džiovintus grybus sudėkite į puodą, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos skystis. Paruoštus šviežius ir džiovintus grybus sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Ant sausos keptuvės išdžiovinkite duonos riekes. Išdžiūvusias riekes įtrinkite viena česnako skiltele, sudėkite grybų ikrus. Išdėliokite kiaušinių griežinėlius, pabarstykite skrebučius žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos