Publikavimo data: 2024-05-19
Sluoksniuotas pyragas su bulvėmis ir cukinijomis
Paruošta mielinė sluoksniuota tešla yra tikra paspirtis kiekvienai namų šeimininkei. Su ja bet kokių kepinių gaminimas tampa daug lengvesnis ir greitesnis. Šiuo atveju pyragų iš paruoštos sluoksniuotos tešlos įdaras tinka bet koks: saldus, mėsos, daržovių ar žuvies. Sluoksniuota tešla tinka populiariam bulvių pyragui kepti. Sluoksniuotos tešlos pyragą su bulvėmis lengva paruošti, o jis išeis ne tik skanus ir sotus, bet ir gana ekonomiškas.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves įdarui. Bulves dar kartą nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite nedideliais šiaudeliais. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka rankomis arba virtuviniu kombainu. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną. Daržoves ir žoleles sudėkite į patogų tinkamo dydžio indą, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Įdarą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis. Abi tešlos dalis iškočiokite į stačiakampius lakštus, pabarstykite darbo paviršių miltais, kad tešla nesuliptų. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite vieną iškočiotą tešlos sluoksnį. Ant viršaus atsargiai paskirstykite bulvių, svogūnų ir cukinijų įdarą. Ant viršaus įdarą uždenkite antruoju iškočiotu tešlos lakštu ir užspauskite kraštus. Pyrago viršų subadykite šakute, kad kepant išeitų garai ir pyragas nesutrūkinėtų. Dubenėlyje šakute arba plaktuvu suplakite vieną kiaušinį ir silikoniniu šepetėliu aptepkite pyrago viršų ir kraštus.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Skardą su bulvių pyragu iš sluoksniuotos tešlos pašaukite į orkaitę ir kepkite 170 laipsnių Celsijaus temperatūroje 40-50 minučių. Pyrago viršus turi paruduoti, bet nesudegti.
Kategorijos