Publikavimo data: 2024-05-25
Suluguni valtys
Chačapuri yra vienas iš garsiausių gruziniškų patiekalų. Klasikiniai gruziniški chačapuri gaminami su Imeretijos sūriu, bet kadangi jo sunku rasti, virėjai išsisuka iš padėties, pridėdami gerai išsilydančių sūrių. Pavyzdžiui, mocarelos, suluguni arba minkštosios bryndzos.
Žingsnis 1
Kol tešla kyla, stambia tarka sutarkuokite suluguni sūrį. Padalykite tešlą į lygias dalis. Iškočiokite norimo dydžio ir storio pyragą.
Žingsnis 2
Į susuktų pyragėlių vidurį dėkite tarkuoto sūrio. Suvyniokite kraštus, kad gautųsi laiveliai. Įmuškite kiaušinį ir aptepkite juo kraštus. Palikite pastovėti 10 minučių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200° ir įdėkite laivelius 30 minučių. Kai laiveliai paruduos, į kiekvieną įmuškite po 1 kiaušinį ir lengvai pasūdykite. Dėkite atgal į orkaitę ir prieš išimdami palaukite, kol baltymai pabals, kad trynys dar būtų skystas.
Kategorijos