Šventinis šaltalankių suflė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Šventinis šaltalankių suflė

Šis subtilus, protingas ir sveikas skanėstas maloniai nustebins net ir išrankiausius saldumynų mėgėjus. Ypatingas šaltalankių skonis su pikantišku kartumu, gintarinė spalva ir švelni konsistencija suteikia patiekalui elegancijos. Jis įrodys, kad desertas yra ne tik saldus, bet ir sveikas bei dietinis produktas. Šis senovinis prancūziškas desertas papuoš šventinį arbatos vakarėlį.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
288 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.26/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinis šaltalankių suflė Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka, riešutus susmulkinkite peiliu. Dubenyje sumaišykite miltus, riešutus, imbierą, cinamoną ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol išbals ir cukrus ištirps. Į plaktus kiaušinius supilkite augalinį aliejų ir plakite mikseriu nedideliu greičiu. Sudėkite morkas ir žievelę ir atsargiai išmaišykite mentele. Įmaišykite miltus ir prieskonius ir trumpais impulsais išplakite mišinį mikseriu.

Žingsnis 2

Šventinis šaltalankių suflė Žingsnis 2
Supilkite tešlą į 20 cm skersmens kepimo formą ir tolygiai paskirstykite po formą. Įdėkite formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių. Išimkite sausainį iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti. Atvėsusius sausainius sutrupinkite arba pertrinkite per stambią tarką.

Žingsnis 3

Šventinis šaltalankių suflė Žingsnis 3
Paruoškite šaltalankių apkepą. Šaltalankius sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Pertrinkite šaltalankių tyrę per sietelį, kad sultys atsiskirtų nuo odelės ir sėklų. Įpilkite tyrę į samtelį, suberkite cukrų ir krakmolą, prieš tai atskiestą nedideliu kiekiu vandens. Kruopščiai išmaišykite. Pastatykite kubilą ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite mišinį. Nuimkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.

Žingsnis 4

Šventinis šaltalankių suflė Žingsnis 4
Paruoškite kremą: atšaldytą grietinėlę supilkite į sausą dubenį, sudėkite kreminį sūrį ir cukraus pudrą. Išplakite mikseriu iki purumo ir standumo. Jis turėtų išlaikyti formą. Kremui skirtuose indeliuose sluoksniuokite suflė tokia tvarka: kremas, konditerija ir biskvitas, kremas. Viršų papuoškite smulkintais graikiniais riešutais ir dėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos