Publikavimo data: 2024-04-01
Teriyaki grikių makaronai
Grikių makaronai yra labai populiarus patiekalas Japonijoje. Makaronai gaminami iš grikių miltų. Japonijoje makaronai, pagaminti iš daugiau kaip 30 proc. grikių miltų, vadinami soba. Jie tinka su jūros gėrybėmis, vištiena, jautiena, daržovėmis ar unguriu. Geriausi padažai yra terijakio padažas, sezamų aliejus, graikinių riešutų padažas ir austrių padažas. Grikių makaronai su jautiena terijakio padaže akimirksniu nukels jus į kokį nors mažą Azijos kaimelį.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Aitriąsias paprikas supjaustykite plonais apskritimais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 4
Supjaustykite jautieną plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Išvirkite soba. Užvirinkite vandenį ir į jį suberkite makaronus. Kai vanduo vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 4-5 minutes. Nepamirškite pamaišyti.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir apkepkite jautieną iš abiejų pusių.
Žingsnis 7
Sudėkite paprikas, svogūnus, česnakus ir supilkite padažą. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kelias minutes troškinkite mėsą ir daržoves.
Žingsnis 8
Sudėkite virtus makaronus, jei reikia, įpilkite daugiau terijakio padažo. Pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 9
Makaronus patiekite papuoštus žaliaisiais svogūnais ir sezamo sėklomis.
Kategorijos