Publikavimo data: 2024-06-08
Trifelis su braškėmis ir baltuoju romu.
Trifle sudaro biskvito, sausainių ar pyrago gabalėliai, pamirkyti šeryje. Šerį galima pakeisti romu, brendžiu arba saldžiu impregnantu. Taip pat neatsiejama deserto sudedamoji dalis yra grietinėlė, ji sujungia visus ingredientus. Na, ir, žinoma, vaisiai, riešutai, uogos, džemas, kurie užbaigia kompoziciją. Desertas gaminamas tik iš kelių ingredientų, jam pagaminti nereikia daug laiko ir pastangų, o koks gardumas ir grožis gaunasi!
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite grietinę. Į dubenį sudėkite grietinę ir cukraus pudrą. Sudedamąsias dalis gerai suplakite šakute arba plaktuvu. Plakite, kol cukraus pudra visiškai ištirps.
Žingsnis 2
Sulaužykite sausainius gabaliukais, šiek tiek juos sutrupinkite ir sudėkite ant kremacijos indo dugno. Tada lėtai, plonai supilkite šaukštą romo, tolygiai paskirstydami alkoholį po visą sulaužytų sausainių paviršių, kuo labiau įmirkydami visą sluoksnį.
Žingsnis 3
Nuplėškite braškių uodegėles, nuplaukite uogas ir nusausinkite. Supjaustykite braškes plonais griežinėliais ir sudėkite juos į crème fraîche ant sausainių.
Žingsnis 4
Įdarykite sausainius ir braškes iš anksto paruošta grietine.
Žingsnis 5
Papuoškite padėklą pabarstydami kremą ruduoju cukrumi. Ant viršaus uždėkite braškių griežinėlių arba sveikų uogų. Taip pat į desertą įdėkite šakelę ar kelis mėtų lapelius, kad jis būtų dar gražesnis. Patiekalą galite papuošti ir kitaip, pavyzdžiui, apibarstyti kapotais riešutais ir tarkuotu šokoladu, tai taip pat bus labai gražu ir skanu.
Kategorijos