Publikavimo data: 2024-09-22
Ukrainietiška pupelių sriuba su kiauliena
Tik nedaugelis gali atsisakyti karštos, sočios ukrainietiškos pupelių sriubos su kiauliena. Nedideli gabalėliai švelnios, minkštos, sultingos kiaulienos, baltosios pupelės, bulvės, kepti svogūnai ir morkos, kvapnūs prieskoniai, nepakartojamas šviežių žolelių skonis ir sotus mėsos sultinys - tai nepaprastai skanu ir sotu.
Žingsnis 1
Sudėkite pupeles į puodą, užvirinkite vandenį ir nusausinkite. Kiaulieną supjaustykite mažais gabalėliais, supilkite naują vandenį į puodą su pupelėmis, įmeskite kiaulienos gabalėlius. Kai vanduo pradės virti, būtinai nuimkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 40 minučių, kol pusiau išvirs.
Žingsnis 2
Tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, įberkite druskos ir troškinkite dar 10 minučių. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir stambiai sutarkuotas morkas, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į verdantį sultinį suberkite morkų ir svogūnų kepsnius, lauro lapą, pipirus, virkite sriubą dar 10 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Kategorijos